KUNSTHANDEL

Jan Kooijman

Welkom bij Kunsthandel
Jan Kooijman

APOL Lodewijk Franciscus Hendrik (Louis)

Lodewijk Franciscus Hendrik (Louis) APOL Geboren Den Haag 6 september 1850 – Overleden Den Haag 22 november 1936. Schilderde vooral besneeuwde bosgezichten en winterlandschappen waarin de natuur centraal staat. Leerling van J.F. Hoppenbrouwers en P. Stortenbeker. Hij deed veel inspiratie op aan boord van de Willem Barentsz waarop hij meevoer naar Nova Zembla.

ARNTZENIUS Pieter Florentius Nicolaas Jacobus (Floris)

Pieter Florentius Nicolaas Jacobus (Floris) ARNTZENIUS Geboren Soerabaja 9 juni 1864 – Overleden Den Haag 15 februari 1925. Schilderde portretten, stillevens, Haagse Stadsgezichten en landschappen. Hij wordt gezien als dé meester van Haagse Stadsgezichten. Leerling van J.H.F.C. Nachtweh en aan de Rijksacademie in Amsterdam. Daar was hij leerling van August Allebé en Barend Wijnveld. Later…

ARTZ Constant David Ludovic

Constant David Ludovic ARTZ Geboren Parijs 3 juni 1870 – Overleden Soest 23 februari 1951. Schilderde landschappen en watergezichten met eenden. Ook maakte hij diverse aquarellen. Leerling aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 1899 leerling van T. Offermans en H.W. Mesdag. Zoon van de Haagse-Schoolschilder D.A.C. Artz.

BODEMAN Willem

Willem BODEMAN Geboren Amsterdam 13 januari 1806 – Overleden Bussum 20 januari 1880. Leerling van B.C. Koekoek in 1826. In 1827 – 1830 maakte hij met zijn leermeester reizen door België en Duitsland. Schilderde bosgezichten en landschappen.

BOOGAARD Willem Johan

Willem Johan BOOGAARD Geboren Haarlem 26 oktober 1842 – Overleden Antwerpen 2 maart 1888. Kwam al jong in de leer bij Pieter Frederik van Os. Net als zijn leermeester specialiseerde hij zich in het schilderen van paarden vooral van werkpaarden rustend in de stal na gedane arbeid. Schilderde paarden, landschappen en stillevens.

BORSELEN Jan Willem van

Jan Willem van BORSELEN Geboren Gouda 20 september 1825 – Overleden Den Haag 24 september 1892. Schilderde landschappen met karakteristieke wilgen en wind. Hij werd voornamelijk geïnspireerd door de omgeving van Den Haag, Gouda, Zoetermeer en Stompwijk. Leerling van zijn vader P. van Borselen en van Andreas Schelfhout. Koning Willem III en zijn echtgenote koning…

CAUCHIOS Eugene Henri

  Eugene Henri CAUCHIOS Geboren Rouen 14 februari 1850 – Overleden Parijs 11 oktober 1911. Schilderde bloemen, boeketten en stillevens. Leerling van Alexandre Cabanel. Hij heeft veel onderscheidingen voor zijn werken ontvangen. Later maakte hij voornamelijk decoratieve schilderijen. Zo heeft hij diverse schilderijen voor een school in Parijs gemaakt.

CHRIST Pieter Caspar

Pieter Caspar CHRIST Geboren Nijmegen 7 februari 1822 – Overleden Arnhem 3 juli 1888. Schilderde landschappen en stadsgezichten. Leerling van zijn vader J.F. Christ en Wouterus Verschuur. Pieter Caspar Christ woonde en werkte aan de zuidelijke Veluwezoom (eerst in Nijmegen daarna in Arnhem). Hij maakte ook verschillende reizen langs de Rijn.

EICKELBERG Willem Hendrik

Willem Hendrik EICKELBERG Geboren Amsterdam 13 juli 1845 – Overleden Hilversum 31 juli 1920. Schilderde voornamelijk landschappen, enkele strand- en stadsgezichten en hij heeft gelithografeerd. Leerling van J. Veltens en van de Amsterdamse Koninklijke Academie. Hij heeft les gegeven aan onder andere A.J. de Jong. Hij is een minder bekende schilder.

ENGEL Frederik (Freek)

Frederik (Freek) ENGEL Geboren Koog aan de Zaan 30 november 1872 – Overleden Zutphen 8 november 1958. Schilder van landschappen met koeien. Leerling van de Stadstekenschool te Zaandam en de kunstacademie van Amsterdam. Hij kreeg advies van W. Maris. Hij heeft tekenlessen gegeven aan opkomende kunstenaars, ontwerpers en architecten van de Zaanse kunst. Hield zich…

Copyright© Kunsthandel Jan Kooijman 2015