KUNSTHANDEL

Jan Kooijman

Welkom bij Kunsthandel
Jan Kooijman

APOL Lodewijk Franciscus Hendrik (Louis)

Lodewijk Franciscus Hendrik (Louis) APOL Geboren Den Haag 6 september 1850 – Overleden Den Haag 22 november 1936. Schilderde vooral besneeuwde bosgezichten en winterlandschappen waarin de natuur centraal staat. Leerling van J.F. Hoppenbrouwers en P. Stortenbeker. Hij deed veel inspiratie op aan boord van de Willem Barentsz waarop hij meevoer naar Nova Zembla.

ARNTZENIUS Pieter Florentius Nicolaas Jacobus (Floris)

Pieter Florentius Nicolaas Jacobus (Floris) ARNTZENIUS Geboren Soerabaja 9 juni 1864 – Overleden Den Haag 15 februari 1925. Schilderde portretten, stillevens, Haagse Stadsgezichten en landschappen. Hij wordt gezien als dé meester van Haagse Stadsgezichten. Leerling van J.H.F.C. Nachtweh en aan de Rijksacademie in Amsterdam. Daar was hij leerling van August Allebé en Barend Wijnveld. Later…

ARTZ Constant David Ludovic

Constant David Ludovic ARTZ Geboren Parijs 3 juni 1870 – Overleden Soest 23 februari 1951. Schilderde landschappen en watergezichten met eenden. Ook maakte hij diverse aquarellen. Leerling aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 1899 leerling van T. Offermans en H.W. Mesdag. Zoon van de Haagse-Schoolschilder D.A.C. Artz.

BORSELEN Jan Willem van

Jan Willem van BORSELEN Geboren Gouda 20 september 1825 – Overleden Den Haag 24 september 1892. Schilderde landschappen met karakteristieke wilgen en wind. Hij werd voornamelijk geïnspireerd door de omgeving van Den Haag, Gouda, Zoetermeer en Stompwijk. Leerling van zijn vader P. van Borselen en van Andreas Schelfhout. Koning Willem III en zijn echtgenote koning…

CAUCHIOS Eugene Henri

  Eugene Henri CAUCHIOS Geboren Rouen 14 februari 1850 – Overleden Parijs 11 oktober 1911. Schilderde bloemen, boeketten en stillevens. Leerling van Alexandre Cabanel. Hij heeft veel onderscheidingen voor zijn werken ontvangen. Later maakte hij voornamelijk decoratieve schilderijen. Zo heeft hij diverse schilderijen voor een school in Parijs gemaakt.

CHRIST Pieter Caspar

Pieter Caspar CHRIST Geboren Nijmegen 7 februari 1822 – Overleden Arnhem 3 juli 1888. Schilderde landschappen en stadsgezichten. Leerling van zijn vader J.F. Christ en Wouterus Verschuur. Pieter Caspar Christ woonde en werkte aan de zuidelijke Veluwezoom (eerst in Nijmegen daarna in Arnhem). Hij maakte ook verschillende reizen langs de Rijn.

DONNY Desire

Desire DONNY Geboren Brugge 1798 – Overleden 1861. Schilder van geanimeerde strandgezichten, marines, interieurs bij maanlicht en enkele genrestukken (soms met sociale inslag). Ook schilderde hij portretten. Hij kreeg zijn opleiding aan de Kunstacademie van Brugge en werd er later docent.

EICKELBERG Willem Hendrik

Willem Hendrik EICKELBERG Geboren Amsterdam 13 juli 1845 – Overleden Hilversum 31 juli 1920. Schilderde voornamelijk landschappen, enkele strand- en stadsgezichten en hij heeft gelithografeerd. Leerling van J. Veltens en van de Amsterdamse Koninklijke Academie. Hij heeft les gegeven aan onder andere A.J. de Jong. Hij is een minder bekende schilder.

ENGEL Frederik (Freek)

Frederik (Freek) ENGEL Geboren Koog aan de Zaan 30 november 1872 – Overleden Zutphen 8 november 1958. Schilder van landschappen met koeien. Leerling van de Stadstekenschool te Zaandam en de kunstacademie van Amsterdam. Hij kreeg advies van W. Maris. Hij heeft tekenlessen gegeven aan opkomende kunstenaars, ontwerpers en architecten van de Zaanse kunst. Hield zich…

GRUYTER JR. Willem

Willem GRUYTER JR Geboren Amsterdam 4 september 1817 – Overleden Amsterdam 7 januari 1880. Schilder van zee- en riviergezichten met schepen. Leerling van Hermanus Koekkoek sr. In 1845 lid van de Koninklijke Academie te Amsterdam en in 1853 lid van Arti et Amicitiae. Gaf daar les aan zijn zoon J.W. Gruyter. Willem Gruyter woonde en…

Copyright© Kunsthandel Jan Kooijman 2015